Relatietherapie

Relatiecrisis? Dan is er nu een uitdaging om de vastzittende patronen in de relatie zichtbaar te maken. Deze patronen zijn herkenbaar in gedrag, communicatie, verwachtingen, aannames en leiden tot eenzaamheid, afstand, stress, verwijdering, verlies van jezelf en van de levendigheid in de verbinding.

In de therapie kijk je naar: wat deel je met elkaar? Hoe kun je effectief communiceren? Hoe ga je om met kritiek, emoties, teleurstellingen? Hoe is je hechtingsmodel in verbindingen?

 

Het vergt een investering in moeite, geduld en tijd en vereist karakter om elkaar weer te vinden en zo nodig te vergeven, elkaar weer liefdevol in de ogen te kijken en naar elkaar te luisteren en elkaar daarmee het recht te geven om je eigen gevoelens te mogen hebben. 

 

Therapie is hierin mijns inziens een noodzakelijk instrument omdat je niet je eigen therapeut kunt zijn in tijden van crisis. Deze relatietherapie is ervaringsgericht en geeft wezenlijk inzicht in jezelf en in de verbinding zodat je kunt groeien in autonoom jezelf zijn en op weg kunt gaan naar een volwassen relatie.

Realiteit is dat 2e relaties in 60% mislukken en 3e relaties 70%!